Главният директор на Гражданска въздухоплавателна администрация (ГВА) Минчо Цветков е бил уволнен. Заповедта му за освобождаване е връчена вчера, 21 април, съобщиха от Министерство на транспорта.

Припомняме, че малко по-рано ген. Атанас Атанасов от ДСБ представи на брифинг част от нарушенията в работата на „Главна въздухоплавателна администрация”. Атанасов обясни, че са давани разрешения на пилоти и авиокомпании да извършват летателна дейност, без да имат право за това.

Атанас Атанасов обяви още, че няма вид транспорт, в който да няма тежки злоупотреби, но явно министърът на транспорта е много ценен на министър-председателя и не се предприемат съответните действия.

ДСБ с нови обвинения към Московски - пилоти и авиокомпании летят, без да имат право

ДСБ с нови обвинения към Московски - пилоти и авиокомпании летят, без да имат право

Представиха част от нарушенията

Реакцията на министерство на транспорта не закъсня и скоро след края на брифинга на ДСБ разпространиха съобщение до медиите. От него става ясно, че още в началото на седмицата Ивайло Московски е депозирал предложение до премиера Борисов директорът на Гражданска въздухоплавателна администрация да бъде освободен. Той е взел решението още преди седмица. То е било провокирано от множество сигнали за незаконосъобразни действия, с които се е запознал.

Проверката по сигналите продължавала. От министерството поясняват, че случаите, които не са от неговата компетентност, са придвижени към съответните служби.

В съобщението до медиите се посочва още, че Ивайло Московски работи усилено, за да бъдат прекратени нерегламентираните практики. От ведомството уверяват, че по всички сигнали се предприемат незабавни действия.