Вицепремиерите Красимир Каракачанов и Валери Симеонов заедно с екоминистър Нено Димов са поискали оперативно заседание на Министерския съвет да обсъди позицията на България за санкциите към Унгария.

Това написа вицепремиерът Каракачанов в социалната мрежа Фейсбук.

"Като лидер на ВМРО - Българско национално движение подкрепям твърдото отстояване на вътрешнодържавните интереси, както и позицията да не бъде допускана намеса в националните въпроси на суверенните държави в рамките на Европейския съюз. Подкрепям позицията на представителя в Европейския парламент и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки, който беше един от първите, които защитиха не само Виктор Орбан и Унгария, но и нуждата от нова политика по посока на ЕС - Съюз на националните държави", пише Каракачанов.

Унгария обяви за "дребнаво отмъщение" решението на Европарламента

Унгария обяви за "дребнаво отмъщение" решението на Европарламента

Унгария ще търси юридически способи за оспорване на решението

Според него трябва категорично да защитим националната идентичност на България, като се противопоставим на крайната мярка срещу Унгария, наложена именно заради изразеното различно мнение и отстояването на националните интереси от премиера. Такава е и работата на всеки държавен ръководител, пише Каракачанов.

Като заместник министър-председател и министър на отбраната и като член на Министерски съвет ще направя каквото е необходимо, за да защитя интересите и националната идентичност на България, заявява вицепремиерът и военен министър.

Чехия застана зад Унгария в битката с Брюксел

Чехия застана зад Унгария в битката с Брюксел

Полша също обяви, че подкрепя правителството на унгарския лидер