Няма кауза, която да легитимира подобен антихуманен акт.
Това се казва в изявление на външния министър на България Даниел Митов по повод терористичния акт от вчера в оживен района на Анкара.

Припомняме, атаката причини смъртта на 37 души, а над 100 са ранени. Това е трети такъв инцидент в рамките на половин година в столицата на Турция, припомня МВнР.

„Изразявам най-искрени съболезнования на близките на загиналите и пожелавам успешно възстановяване на ранените.

България е съпричастна с мъката на съседна и приятелска Турция, в която продължава да ескалира жестоката спирала на насилие, която подкопава демокрацията”, заявява министър Митов и допълва:  

„Сигурни сме, че компетентните органи на Република Турция ще положат всички усилия, за да разкрият организаторите на този варварски акт.”

Държавният глава Росен Плевнелиев изпрати съболезнователна телеграма до президента на Република Турция Реджеп Тайип Ердоган по повод терористичния акт в турската столица Анкара на 13 март.

В нея той посочва, че от името на българския народ и от свое име изказва най-дълбоки съболезнования на близките и семействата на загиналите в резултат на кървавия терористичен атентат в Анкара. Държавният глава отбелязва, че са загинали десетки и са били ранени стотици невинни граждани, съобщават от „Дондуков 2”.

Плевнелиев пожелава бързо възстановяване на ранените. Той изтъква, че страната ни остро осъжда тероризма. Президентът е категоричен, че за пореден път заявяваме решителността си, съвместно с нашите партньори, да продължим борбата с тази международна заплаха.

Росен Плевнелиев изразява надеждата си много скоро организаторите на този варварски акт да бъдат заловени и наказани с цялата строгост на закона.