Полицаите в Бургас следят за спазването на обществения ред и сигурността на гражданите, съобщиха от МВР-Бургас.

Повод за изявлението са организираните днес "протестни действия в района на парк "Росенец", пишат от полицията за очакваното масово плажуване в този парк. 

Симпатизанти на ДПС плажуват масирано на Росенец
Обновена

Симпатизанти на ДПС плажуват масирано на Росенец

Евродепутатът Илхан Кючук твърди, че имало морален ангажимент към Доган

Местната полиция е създала необходимата организация, за да предотврати напрежение и сблъсъци. Целта на мерките е да се избегнат конфликтни ситуации, да се опази обществения ред и сигурността на гражданите. Полицията призовава участниците и от двете страни да спазват полицейските разпореждания, пише в съобщението от МВР.

В същото време жандармерия спря представители на "Да, България", които искаха да отидат на плаж. Допускат се само симпатизанти на ДПС, информира БНР.

Бившият правосъден министър Христо Иванов и негови сподвижници се отправиха на протест пред община Бургас, защото не бяха допуснати да плажуват на парк Росенец.

След това от АПИ съобщиха, че движението по път II-99 Бургас - Созопол при отбивката за парк "Росенец" е в една лента. Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост. Трафикът се регулира от "Пътна полиция".

Припомняме, от снощи към "Росенец" се стичат организирано симпатизанти на ДПС от цялата страна. Тази сутрин преди парка има полиция, която разделя на две - от едната страна са новопристигащите симпатизанти на плаж "Росенец", от другата - хората, които се отзоваха на призива на бившия правосъден министър Христо Иванов да плажуват на строго охраняваната зона, в близост до т.нар. Летни сараи на почетния председател на ДПС.