Министерство на вътрешните работи разглежда и вариант за разполагане на фургони и палаткови лагери в близост до границите.

Това заяви вътрешният министър Румяна Бъчварова по въпроса за предстоящите действия, свързани с проблема с бежанците, съобщава БТА.

Вариантът е част от общ план за справяне със ситуацията на българо-турската граница, където в момента са съсредоточени усилията на българските власти. Най-тежка в момента е ситуацията на Малко Търново.

Очакваме германски джипове, автобуси и видеонаблюдение за границата

Очакваме германски джипове, автобуси и видеонаблюдение за границата

200 служители е поискала България от Фронтекс - обещани са ни 100

Този план е свързан с различните възможни развития на ситуацията, които можем да предвидим като хипотези, обясни вътрешният министър и допълни, че той ще бъде разписан в понеделник. Тя увери, че има готовност за действие.

„Ние знаем при всеки един вариант, за който има индикации, че ще се случва, как да действаме. Имаме готовност", обобщи вътрешният министър.

От своя страна главсекът Георги Костов заяви, че новите центрове за мигранти ще бъдат ситуирани в пограничните райони и ще има готовност да бъдат разкривани такива там, където има съответния натиск.
Така, по оценката му, работата на центровете за мигранти ще бъде по-ефективна.

Вътрешният министър Румяна Бъчварова и главният секретар Георги Костов в Хасково откриха състезанието "Пътен полицай на годината 2016”.