Поискахме доверие и подкрепа за това, което правим. Това заяви вътрешният министър Валентин Радев в парламента по време на изслушването за чумата.

Той благодари на опозицията за критиките. Искрен съм, каза вътрешният министър. Според нас всичко, което направихме, е законно, подчерта силовият министър.

Седем общини блокирани заради чумата по кози и овце

Седем общини блокирани заради чумата по кози и овце

Забраната е за областите Ямбол и Бургас

От понеделник започват мерки за ограничаване на чумата. Всички граници се пазят. Проверяват се всички ТИР-ове и автомобили, които влизат в страната. Следят се и въздушните, и морските граници. Прасета влизат от Румъния у нас през Дунава, като и за това се следи, по думите на Валентин Радев.

Ограда спира глиганите от Румъния да идват у нас

Ограда спира глиганите от Румъния да идват у нас

Дължината на тази ограда е 133 000 линейни метра

Съдействаме на ветеринарите, успокои той.

Министърът призова депутатите да убедят хората в правилността на държавните мерки. Хората, които отиват в заразените райони, разнасят заразата. Днес очаквам от вас разбиране и подкрепа, настоя Валентин Радев. Опасността е реална, изтъкна още той.

Борисов умилен от кадъра как Нинова гали чумава козичка

Борисов умилен от кадъра как Нинова гали чумава козичка

Да не се хвалим за мигрантите, за да не ни завиждат, иска премиерът

Съпричастни сме към болката на хората, каза министърът. Никой не иска да посегне на здрави животни, коментира още Радев и помоли за дисциплинираност. Хората трябвало да осъзнаят каква е опасността от заразата. Правим правилните неща, категоричен бе силовият министър.