Министър-председателят Бойко Борисов не се сдържа и също взе думата, след атаката на БСП по мигрантската тема. Към днешна дата България е единствената държава в ЕС, която се е справила с мигрантската криза и има почти нулев натиск, похвали той. Затова и сме давани за пример. 320 милиона лева сме получили от ЕС за укрепване на границата.

Нинова с мигрантска атака към Борисов

Нинова с мигрантска атака към Борисов

ГЕРБ предлагат общи приказки според социалистите

Без Турция ЕС няма как да се справи с мигрантската криза, увери Борисов и обясни, че Ангела Меркел била вкарана чрез трикове в ситуация с имигрантите. Аналогия премиерът направи с - "както вкарали Нинова в ситуацията с козичките". Нейни депутати завели Нинова при чумата да погали козичката. Много умилително, завидях ви и аз исках да отида, подчерта Борисов.

От думите на Борисов стана ясно, че вчера е получил писмо от италианския премиер да приемем мигранти. На писмото е отказано.

Две са уязвимите места по мигрантския въпрос, по думите му.

Добре, че Меркел гушна мигрантите, хвали Бойко Борисов

Добре, че Меркел гушна мигрантите, хвали Бойко Борисов

Според Нинова германският канцлер е в грешка

Той е склонен Народното събрание да задължи Министерски съвет да не подписва двустранни споразумения за мигрантите. За това, че нямаме мигранти, той иска да не се хвалим, че другите държави може да поискат да ни пратят малко бежанци.

Бойко Борисов обясни на опозицията какво е консенсус. Това разсмя червения Кристиан Вигенин. Защо така искрено се смееш, Вигенин, поинтересува се министър-председателят. Без да искате вие много ми помагате, похвали той идеите на червените за решенията по миграцията.

Най-много мигранти сега има в Испания, обясни Борисов. Иначе призна, че всички управления били виновни за кризата с мигрантите. Премиерът предложи почивка, за да си поговорят партийно и да се разберат.

Българите да спят спокойно, иска Борисов

Българите да спят спокойно, иска Борисов

Премиерът спокоен за вота на недоверие