Вчерашната случка е всичко, което се е случило през последните 20 години. С тези думи вътрешният министър коментира стрелбата срещу Юри Галев.

Изказванията си министърът направи, след като откри ремонтираното Второ РУ „Полиция".

В биографията си, по думите на министъра, Галев вписал цялата палитра от наказателния кодекс - стрелби, рекет, изнудване.

Силовият министър се възмути, че в същото време, ако Галев кандидатства за работа, според справката в съда той не е осъждан.

Цяла нощ работиха колегите, посочи още министър Цветанов. Той изтъкна, че разследващите стигнали до нещо, „което дава светлина в края на тунела."

Според вътрешния министър напълно възможно е стрелбата срещу Юри Галев да има нещо общо с разстрела на Стоян Стоянов, защото двамата били близки приятели и са имали общ бизнес.

Попитан дали е възможно стрелбата срещу Галев да има нещо общ с разчистване на сметки с дървената мафия той отговори: „Всичко е възможно".

„Това е една от версиите, но не бих казал, че може да се приеме като водеща", допълни още силовият министър.
Цветанов съобщи още, че в момента се подготвя избирателния закон и той лично се надява там да бъдат предвидени текстове, които да не дават възможност на хора като Галев да влизат в политиката.

Припомняме, Галев е бивш общински съветник от „Атака" в Самоков.

5,1 млн лв струва ремонтът на Второ полицейско управление в столицата. Обновена е дограмата, както и кабинетите на полицейските служители, като сега в стая работят по двама полицаи.

Арестантските килии също са обновени и са по европейски стандарт. Има още какво да се очаква по отношение на оборудването им, коментира пред news.bg директорът на второ РУ Александър Василев.

Има и арестантски килии за малолетни престъпници, като изискванията за помещенията, в които ще бъдат затваряни престъпници са по различни от тези за „зрелите" криминално проявени.