МВР търси 650 полицаи. Това стана ясно от думите на вътрешния министър Валентин Радев по време на блиц контрола във вътрешната парламентарна комисия.

3 500 е недокомплектът в силовото ведомство. Проблемът, по думите му, е че има недостиг на хора на терен. Иначе 49 000 е щатът в МВР. За министър Радев битовата престъпност е приоритет.
Председателството е голямо предизвикателство за МВР, каза още той. Служителите на реда ще трябва да охраняват НДК, резиденцията в Бояна, летищата, пътищата и всички евролидери, които идват у нас.

Вътрешният министър не вижда аргументи да вдига заплатите в МВР

Вътрешният министър не вижда аргументи да вдига заплатите в МВР

Търсело решение как да се увеличат заплатите на полицаите

Как МВР ще работи с по-малко пари догодина, поинтересува се социалистът Иван Иванов. От вас зависи бюджетът, отговори министър Радев.

Цветан Цветанов пък поиска отчет как се усвояват 160-те милиона евро европейска помощ за сигурността по границата. За 33 милиона евро има подписани договори. За 77милиона евро текат процедури. За останалите текат спецификации и се подготвят процедурите.

"Атака" пък поиска обяснение за ромската престъпност. Изходът, според Валентин Радев, е образованието. Проблемът е голям, призна силовият министър, но заяви, че се прави каквото може.

В гетата това, което ведомството може да направи, е да увеличи полицейското присъствие. Полицията се бори с престъпността безкомпромисно, посочи вътрешният министър.