Вътрешният министър Валентин Радев няма аргументи за увеличение на полицейските заплати. Но търсел такива. Това стана ясно от коментара му пред медиите след като взе участие във вътрешната комисия.

"Ще има увеличение на всички заплати на българите в близко бъдеще", лаконичен бе той относно въпроса за по-големите възнаграждения на полицейските служители.

Синдикатите също имат такова искане към Радев и по този повод той каза: "Аз също настоявам, нека ми кажат аргументите защо да го направим". Всеки министър искал да увеличи заплатите на служителите си, по думите му.

Спрете с експериментите в МВР, зоват синдикати

Спрете с експериментите в МВР, зоват синдикати

Синдикати искат повече пари в МВР за 2017 и 2018 г.

Припомняме, в края на миналта седмица Синдикалната федерация на служителите в МВР излезе със становище относно предложената финансова рамка за 2018 г., в която е предвидено намаляване на бюджета на МВР с 300 млн. лева.

Синдикатите на МВР искат тази финансова рамка да не се приема, както и да бъде актуализиран бюджета на МВР и за 2017 г. Тогава те заявиха още, че тези намерения нямат за цел да защитят гражданите на България, а да закърпят бюджетните дупки. Синдикатите призоваха да се преустановят експериментите в системата на МВР.

Запазваме консервативна фискална политика

Запазваме консервативна фискална политика

Правителството е приело средносрочната бюджетна рамка

"Ще го направя веднага и ще убедя и премиера, и финансовия министър, стига да имам аргументи за това. Намерете ми, аз не ги виждам в момента", подчерта Валентин Радев.

Министърът добави, че все пак разбира проблема и че професионалистите, които са на терен, имат нужда от по-голяма заплата. Ще направим необходимото, обясни министърът и увери, че се търсело решение как да се увеличат заплатите на полицаите.