МВР започна подготовка за утрешното извънредно заседание на Народното събрание. Вчера главсекът на ведомството Светлозар Лазаров отказа да коментира какви тактики ще използват, за да гарантират ред и спокойна работа на народните избраници.

"ВАЖНО! Вече са ясни датата и часът на извънредното заседание на парламента: 16 август 2013 г., петък, от 10.00 часа. Събиране най-късно в 8:00 ЗАД и ПРЕД сградата на Народното събрание. Колкото по-рано успеете да дойдете, толкова по-добре. Разпространявайте и канете приятели!", се казва в съобщението на Фейсбук-страницата на протестиращите.

Именно там са изписани и призивите за пълна окупация на парламента. От силовото ведомство обаче отговарят лаконично какви действия предвиждат, за да не допуснат ескалация на напрежението.

Не съм я чел страницата. Ние работим по закона за МВР, така както сме работили и досега. Това е част от тактическите действия и нека да не ги обсъждаме, коментира вчера пред медиите главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Около обяд днес металните заграждения, изчезнали в началото на депутатската ваканция, отново се появиха в района на Народното събрание.

Вече е спряно преминаването на коли покрай храма „Свети Александрър Невски" от страната на депутатския паркинг. Метални решетки има и покрай градинката откъм СУ „Св. Климент Охридски", както и пред централния вход на парламента.

От двете му страни пък вече са се позиционирали коли на жандармерията.