Вместо да позволяваме български младежи да ходят да учат по 8 или 10 години в ислямски университети в ислямски държави, е по-нормално те да завършат специално учебно заведение в България.

Тази теза представи пред журналисти в парламента съпредседателят на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов.

Припомняме, само минути преди това от „Атака" предупредиха, че изслушването на председателя на ДАНС пред депутатите е с опит да се обясни необходимостта от изграждане на ислямски център у нас, като зад това са застанали и патриотите.

Каракачанов категорично отрече подобно твърдение и посочи, че тази тема не е била обсъждана по време на изслушването на шефа на ДАНС в пленарна зала. Въпреки това патриотът отбеляза, че когато български мюсюлмани отиват да учат в ислямски университети в други страни те усвояват един нетрадиционен за България ислям, налагат го после тук и от там се раждат проблемите.

Нормално е кадрите, които стават мюфтии и се развиват в това вероизповедание да завършат учебно заведение в България", коментира още Каракачанов.

Той посочи, че у нас има такъв институт, който е лицензиран и би трябвало да бъде на издръжка на Министерство на образованието. Според патриотите не би трябвало и да се позволява да идват радикални преподаватели от целия свят у нас, защото пълнят главите на децата, а трябва да има специално държавно учебно заведение.

По отношение на думите на Магдалена Ташева Красимир Каракачанов заяви само: „Г-жа Ташева е забравила да си изпие хапчетата сутринта".