От ВМРО отбелязаха 124 години от основаването си пред Паметника на българските революционери от Македония, Одринско и Беломорието в София.

На събитието присъстваха Красимир Каракачанов - военен министър и лидер на ВМРО, Волен Сидеров - председател групата на Обединени патриоти в НС и лидер на партия "Атака", евродепутатът Ангел Джамбазки и депутати от групата на Обединени патриоти, патриотични организации и гости. Тържеството започна с изпълнение на българския химн и на химна на ВМРО "Изгрей звезда на свободата".

Лидерът на патриотите Красимир Каракачанов направи исторически преглед на заслугите на ВМРО за българското обединение. "Да бъдем сплотени, за да бъдем силни. А когато сме силни ще побеждаваме", призова той и пожела да не забравяме кой сме, от къде идваме и къде отиваме.

Той отбеляза, че има една кауза и един морал и това е каузата на българската нация. Каракачанов беше категоричен, че българският интерес е над всичко.

Евродепутатът Ангел Джамбазки приветства присъстващите с думите: "124 години ВМРО - 124 години - слава, себеотрицание и битка за България".

Председателят на ПГ на обединените патриоти в парламента Волен Сидеров заяви, че патриотичните формации са нужни на България. "Те са тези, които са алтернатива на либералната политика, защото Европа не може да "продължава така, не може да се превърне в разграден двор", заяви той.

"Нашето присъствие в правителството е доказателство за това, че България може да бъде самостоятелна и да върви напред", допълни Сидеров.

Събитието завърши с поднасяне на венци и цветя.