"Изборите приключиха преди 10-15 дни, съсредоточавам се в областите, където спечелихме". Това каза премиерът Бойко Борисов по време на обиколката. Днес той посети Сливен, Котел и Ябланово.

Само толерантността може да спаси България, заяви премиерът Бойко Борисов докато шофираше към трето населено място в неделния ден. В колата бяха финансовият министър Владислав Горанов и кмета на Котел Коста Каранешев.

Борисов шофира до Котел, за да види пречиствателната станция и фолклорното училище
Обновена

Борисов шофира до Котел, за да види пречиствателната станция и фолклорното училище

В училището да се приемат деца от Балканите

Борисов обясни колко подобрен е пътя към село Ябланово и че по тези места са изселени хиляди мюсюлмани. "Нарочно ги питам как се казват, за да видят хората, че са само мюсюлмански имена. А ги лъжеха, че ще дойдем, ще ги изселим, ще им съборим джамиите. А ние им направихме пътища. Като се стабилизира индустрията ще вдигнем и пенсиите". Това заяви премиерът Бойко Борисов в село Ярлово.

Борисов припомни, че на 2 юни честваме паметта на героите загинали в битка за свободата на България. Това е денят на Христо Ботев и негови четници, загинали за освобождението на България от турско робство.

Споменавайки за началото на Възродителния процес премиерът посъветва просветния министър Красимир Вълчев да включат и събитията от най-новата ни история в учебниците. Според Борисов, ако НАТО и Варшавския договор не били силни организации, в края на 80-те години в България щяло да има Косово (отцепила се провинция от Сърбия, частично призната като държава на Балканския полуостров - б.р.).

Припомняме, сърбите смятат провинцията за люлка на държавата и духовността си от Средновековието насам. Битката при Косово поле от 1389 г., когато сръбските благородници се опълчват срещу турците, се смята за едно от най-важните събития в сръбската история).

Борисов остана доволен от ремонтите в Сливен

Борисов остана доволен от ремонтите в Сливен

Премиерът инспектира реновирани инфраструктурни обекти

Жители на едно от селата, което Борисов посети днес, са му подарили барелеф. Премиерът разкри, че го е отказал с уговорката, да бъде изпратен, след като Борисов се спомине.