В момента на "Позитано" 20 се разпределят Митниците, НАП, ДАНС и т.н. Това увери председателят на партия "Евророма" Цветелин Кънчев. По думите му, за високомерието на БСП може да се говори с часове, но по-страшна е липсата на политики на "Позитано".

"Тъй като много отдавна са раздадени министерските постове и тези на зам.-министрите, депутатските места, в момента на "Позитано" се разпределят митниците, НАП, ДАНС и т.н.", увери Кънчев.

Няколко партии от коалиция "БСП лява България" дадоха пресконференция на тема "Как високомерието на БСП за пореден път разединява левицата и я обрича на неуспех". Поводът за твърденията, които изразиха, е решението на БСП за промяна на коалицията.

Шест партии формираха коалиция "БСП за България"

Шест партии формираха коалиция "БСП за България"

Нинова обяви края на безпринципните коалиции

Според него, в централата на БСП мислели сега как да извадят компромати срещу потенциалните си опоненти.

Процесът за единение на левицата започна добре по времето, когато председател на БСП беше Михаил Миков, смята председателят на "Обединена социалдемокрация" Йордан Гергов. Проблемът се появил с идването на Корнелия Нинова. Гергов изтъкна, че е доволен, че в някои отношения президентът Румен Радев се дистанцирал от БСП.

Спряхме кранчетата към фирмите на лигльото на "Позитано", скочи Цветелин Кънчев

Спряхме кранчетата към фирмите на лигльото на "Позитано", скочи Цветелин Кънчев

Никога в ръководството на БСП не е имало толкова милионери,твърди лидерът на Евророма

Елена Нонева от политическо движение "Социалдемократи" изтъкна, че некоректно, в последния момент били уведомени, че няма да участват в коалицията на предстоящите избори. В понеделник Георги Гергов ги уведомил.

Павел Иванов от Съюза на комунистите в България обвини Нинова в лъжа, като казвала, че Радев е кандидатура на БСП. Румен Радев е кандидатура на коалиция БСП-Лява България, отсече той.

Нинова е решила, че няма нужда от обединена левица, която печели, според Иванов. По думите му, Нинова открила фронтове в и извън БСП. Затова, той изтъкна, че разделението на лявото се очертава като основен акцент на Нинова.