С рождения си ден, ДПС предупреждава за разединение и отстъпление на демокрацията. Пожелават си мир и по-добър свят. ДПС навършва 29 години и е учредена на 4 януари 1990 във Варна. Партията, чрез своя почетен председател Ахмед Доган обяснява, че е трасирала пътя на България към ЕС и НАТО в първите години на демокрацията.

"Уникалният български етнически модел, чиито идеолог е д-р Доган и носител ДПС е формулата, с която България дава своя принос към европейската политическа парадигма", допълват те.

С обръщение към членовете на партията, председателят Мустафа Карадайъ обясни във Фейсбук, че това е повод за поздрав "за постигнатото в името на мира и на демокрацията, в името на правата и свободите в нашата Родина и да си пожелаем нови успехи".

"Когато създавахме партията, обществото беше разделено и разединено. Беше време за големия избор за бъдещето на България. Тогава ние избрахме мира и демокрацията пред реваншизма и омразата. Тогава ние участвахме активно и съзидателно в изграждането на основите на демокрацията - за да бъдат основите здрави и процесът да е необратим. Тогава нашият почетен председател д-р Ахмед Доган начерта перспективите за развитие, показа пътя на страната и условието за това, а именно: България да е част от евроатлантическите структури - НАТО и Европейски съюз", обяснява Карадайъ.

"Вече 29 години стоим сериозно на политическата сцена, отговорни за днешния и утрешния ден, отстояваме правата и свободите на българските граждани, достойнството на всеки един човек, пазим и защитаваме демокрацията, защото твърдо вярваме, че единствено тя може да гарантира мира и благополучието, справедливостта, правата и свободите", допълва той.

Карадайъ: Държавата ни има нужда от лидери като Ахмед Доган

Карадайъ: Държавата ни има нужда от лидери като Ахмед Доган

Лидерът призова системните партии да си свършат работата

"Днес обществото отново е разединено, езикът на омразата и агресията са навсякъде и това е така не само в България, така е в Европа и в света. Като че ли демокрацията е в отстъпление, а перспективите за бъдещето са все по-тревожни и мрачни. Но ние, където и да сме, винаги оставаме отговорни, пазим устоите на демокрацията и намираме опора в евроатлантическите ценности. Намираме сили в нашата биография, в историята ни и вярваме, че без мира демокрацията е в риск", коментира председателят на ДПС.

Според него, "сега, когато отново е време на омраза и разединение, ние трябва да се обединим около нашите ценности и силно и мощно да защитим мира и демокрацията. Само така можем да направим света по-добър, да гарантираме правата и свободите, да работим за по-добър живот тук и сега, да гарантираме бъдещето на нашите деца."

ДПС цитират писмо-поздравление от председателят на АЛДЕ Ханс Ван Баален, който пожелава успех на партиите от либералното европейско семейство и поздравява Доган, "за това, че през 1990-та година е поел важната инициатива за създаване на ДПС с цел защита на правата и свободите на всички граждани, защита на етническия мир и насърчаване на евроатлантическите ценности сред гражданите на посткомунистическа България."

Доган зове за програмен парламентарен кабинет

Доган зове за програмен парламентарен кабинет

Днес обществото и държавата нямат нужда от предсрочни парламентарни избори