Бойко Борисов се опита да направи изявление пред медиите, след като бе разпитан в Главна дирекция "Национална полиция". Виковете на привържениците на ГЕРБ, които от 9 часа сутринта скандираха "БКП вън!", "Бойко!", но и "Бойко Рашков оставка!" заглушиха както думите на лидера им, така и въпросите на журналистите.

Скандирания "Бойко!" и "Рашков, позор!" ескортираха Борисов на разпита му в МВР

Скандирания "Бойко!" и "Рашков, позор!" ескортираха Борисов на разпита му в МВР

Членове на партийния актив се бяха събрали пред сградата

Три са сигналите, по които е дал сведения, но и трите само по слухове. Те са от 2009 до 2011 г. "Бях разпитан по 3 сигнала. Всичките са, че някой нещо чул, че някой нещо говорил", възмутен бе Борисов.

"Изключително професионално отношение на колегите", така обаче той определи поведението на служителите на МВР Борисов.

На излизане от следствието Борисов първо коментира не самия разпит, а казусът с ЦИК и желанието му да се откаже от депутатското си място, за което анонсира вчера след въпрос на News.bg. "В желанието си ЦИК да ме унижава вчера, ме оставиха депутат. Но като депутат не мога да се явя тук. И затова посред нощ промениха решението си", разкритикува Централната избирателна комисия лидерът на ГЕРБ.

Около 50 минути Бойко Борисов се намираше в сградата на ГДНП, придружен от адвоката си Менко Менков.

Борисов си тръгна отново под съпровода на викове и аплодисменти на свои поддръжници, които го призоваваха "да мачка" и "да бие" и му пожелаваха "успех" с уверението, че са с него.

Снимка 539103

Източник: БГНЕС