Бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов влезе за разпит в Главна дирекция "Национална полиция".

Около час по-рано пред следствието се бяха събрали около стотина привърженици на партията му, както и множество членове на партийния актив. Сред тях личаха имената на бившия депутат Спас Гърневски, бившият вътрешен министър Младен Маринов, бившият зам.-министър на МВнР Георг Георгиев, но и ММА боецът Стъки, който обяви преди време, че ще се кандидатира на президент.

"Финалът на всички тези репресии ги виждаме днес с акцията срещу Борисов. Недопустимо е това да се случва в страна-членка на ЕС. Превръщаме се в Беларус и Радев спокойно можем да го наречем българския Лукашенко, изрази подкрепа към експремиера Стъки.

Снимка 539088

Източник: БГНЕС

Тук сме на мълчалив протест, първоначално отказа да коментира Младен Маринов. Но добави: "От думи не разбират. Който не разбира от дума...". На въпрос какво следва след думата, той добави: "Сами си отговорете, по-умни сте."

Това е показна акция срещу най-успешния премиер в историята на България, който може да се сравнява само със Стефан Стамболов, каза пък от своя страна Спас Гърневски.

Самият Борисов пък остана безмълвен пред медиите си при влизането си в следствието, като само размени реплики и свойски прегръдки с привържениците си. Като адвокат на лидера на ГЕРБ заедно с него влезе Менко Менков.

Снимка 539082

Източник: БГНЕС