Силата ни е в това, че когато има проблем, ние го решаваме. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на посещението си в Рилския манастир.

В Светата обител той се извини, че пътят беше затворен три месеца заради свлачища и подчерта, че правителството вчера е отпуснало 240 000 лева за подпомагане на манастира по молба на игумена на Рилския манастир Адрианополския епископ Евлогий.

В засегнатия участък бяха извършени необходимите укрепителни и обезопасителни работи на скалния масив, за да може да се осигури безопасното преминаване по пътя към манастира. От двете му страни са монтирани диагонални въжета с дебелина 12 мм върху стоманената мрежа по откоса, която е закрепена към ската със стоманени анкери и монтажни скоби.

С 240 000 лв. подпомагат издръжката на Рилския манастир

С 240 000 лв. подпомагат издръжката на Рилския манастир

Епископ Евлогий благодари за подкрепата

Премиерът посочи, че в рамките на мандата правителството е отпуснало на Рилския манастир общо 3 052 000 лева.

В Светата обител Борисов отправи благодарност към Господ, че от 31 многомандатни избирателни района ГЕРБ са спечелили в 24, докато партията след тях има 3 района.В три района са спечелили също ДПС, а партията на Слави Трифонов - в един.

"Считаме ли, че сме победени, слизаме и не трябва да сме доволни от това, което сме направили?", запита риторично той.

Премиерът призова както ГЕРБ проявяват скромност и толерантност, това да направят и опонентите им. "С един район или с два да имаш претенции, че си взел 31... Ние сме с 24, а си мълчим", изтъкна той.

Понеже все ме иронизират, че сам си карам джипката - Ердоган, Жан-Клод, Юнкер, Доналд Туск ги разведох из България да видят как е, да видят разликите, изтъкна още премиерът пред игумена на Рилския манастир.

Пътят към Рилския манастир да е като картичка, без кусури, заръча Борисов

Пътят към Рилския манастир да е като картичка, без кусури, заръча Борисов

Парите са при вас, вършете работа