Над 9 милиона лева ще получат общините Перник, Разград и Аксаково.

Средствата отпусна на днешното си заседание Министерският съвет.

По бюджета на община Перник са одобрени общо 4,954 млн. лв. Средствата ще бъдат разходвани за укрепване на речното корито на двата бряга на река Струма и за почистване на речното корито.

С предоставените 1,9 млн. лв. на община Разград пък ще се извърши ремонт на бул. "Априлско въстание" в участъка от ул. "Пета" до ул. "Симеон" и на бул. "Странджа" от ул. "Добруджа" до ул. "Дунав" в града. Премиерът Бойко Борисов припомни, че през декември 2020 г. правителството е отпуснало и 500 000 лева за ремонт на улици и обществени сгради в селата в региона, както и 100 000 лева за доизграждането на храма "Свети Цар Борис-Михаил Покръстител" в града.

С още 30 млн. лв. подпомагат 17 общини

С още 30 млн. лв. подпомагат 17 общини

20 млн. лв. са средствата за предотвратяване, овладяване и преодоляване на последици от бедствия

На община Аксаково са отпуснати 2, 326 млн. лв. С тях ще се извърши основен ремонт на участък от общински път VAR 1031 (от кръстовище с републикански път III-902 до строителната граница на с. Климентово).

Премиерът бе категоричен, че най-важното за Аксаково и Разград е изграждането на АМ "Хемус". По негови думи се строи на пълни обороти. Той прогнозира, че магистралата ще бъде готова до 2 години.

Правителството одобри и 25 000 лева за ремонтни и реставрационни дейности за храм "Св. св. Константин и Елена", село Браниполе, община "Родопи".

Борисов: Ще помагаме на всяка община, без значение от коя партия е кметът

Борисов: Ще помагаме на всяка община, без значение от коя партия е кметът

Борисов бе на посещение в Добрич