Прекрасен край е Добрич, нека хората да знаят, че няма значение от коя партия е кметът, правителството ще подпомага всяка община в България. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който направи оглед на новоремонтирания булевард "Добруджа" в града.

"Продължаваме да подкрепяме Добрич. Преди дни отпуснахме 1,5 милиона лева за подобряване на пътната инфраструктура в града. Детските градини и училищата са санирани, индустриалната зона се развива, а като направим и автомагистрала "Хемус" ще се осигури добра връзка със столицата и другите градове.

Борисов в Разград: Строим нови църкви и джамии

Борисов в Разград: Строим нови църкви и джамии

Нека моите опоненти покажат направеното от тях и да сравним

Кметът на Добрич Йордан Йорданов докладва, че отпуснатите през януари т.г. средства от близо 1,5 милиона лева ще бъдат вложени в основен ремонт на ул. "Генерал-майор Стефан Попов" и на още няколко натоварени и интензивно използвани участъци от уличната мрежа в града. Той изтъкна, че новата и модерна инфраструктура е от изключително значение за развитието на бизнеса в региона.

Министърът на труда и социалната политика Деница Сачева информира премиера Борисов, че чрез антикризисните мерки на правителството област Добрич е получила над 18 милиона лева за запазването на повече от 8000 работни места.

След Добрич премиерът посети и Варна, където присъства на освещаването на храма "Св. Прокопий Варненски". 1 060 000 лв. отпусна правителството за довършване на строителството и оборудването новата църква. Към храма е предвидена и многофункционална сграда за социални и културни дейности, със зали за обучение по иконопис, библиотека, зала за събития, социална кухня и лекарски кабинети.

По време на събитието Варненският и Великопреславски митрополит Йоан награди министър-председателя Бойко Борисов с най-високия орден на епархията "Св. апостол Андрей Първозвани".

Митрополит Йоан благодари да пореден път затова, че църквите в страната са останали отворени по време на пандемията. "Вашето сърце не позволи да бъдат затворени нашите храмове", обърна се той към премиера. "Благодарение на Господ България е много по-добре от много други държави. Да се благодарим на Господа и да се уповаваме на него", изтъкна премиерът Борисов.

Голямата катедрала "Успение Богородично" в града също се ремонтира, доволен е Борисов. За катедралата пък правителството даде 300 000 лв.