Наказват директорката на 38 училище в София с предупреждение за уволнение.
Това стана ясно от коментара на просветния министър Красимир Вълчев след парламентарния контрол за появилите се сигнали, че в училището има групичка за побой, в която участвал синът на държавния глава.

Дали директорката на 38-мо училище ще бъде освободена, решава работодателят, т.е. началникът на регионалното управление, подчерта Вълчев.

Припомняме, че от няколко дни в публичното пространство се твърди, че синът на президента Румен Радев, Георги, е част от група деца, които тормозят свои съученици. Според последните публикации Георги Радев само е наблюдавал отстрани случаите на насилие и не е участвал лично в тях. Самият президент бе лаконичен в отговор на въпрос по темата. По думите му това е "мерзко сливане на политика с медии", "абсолютно недостойно използване на невръстни деца за очерняне". "Моят син няма абсолютно нищо общо", заяви президентът Румен Радев.

Иначе министър Вълчев посочи, че са констатирани нарушения при проверката на работата в училище, но за сега наказанието ще бъде предупреждение за уволнение, допълни той. Наказанието е на базата на предходния случай и въз основа на проверка на дейността на училището.

Министърът на образованието ще назначи проверка дали в групичката участва и Георги Радев и дали все още охранителните камери на школото не са дадени на МВР, както се твърди. "Ще помоля началника на регионалното управление да провери това. Скоро ще стане ясно какво има в тези записи и ще бъде направена нова проверка за последния случай", коментира Красимир Вълчев.