Националната агенция за приходите (НАП) е наложила запор на 13 имота на свързания с партия "Величие" бизнесмен Ивелин Михайлов, съобщи БНТ. Михайлов е отказал коментар.

Справка на националната телевизия в портала за електронни услуги на приходната агенция става показва, че той е в списъка на длъжниците и има близо 309 000 лева неуредени публични задължения. От НАП посочват, че цялата информация е на сайта на агенцията и в портала за електронни услуги, като не искат да коментират медийни публикации.

340 000 лева пък дължат дружества, в които Михайлов е прекратил участието си.

Според източници на БНТ сред запорираните имоти е бивш пионерски лагер край с. Староселец. Според местни жители Михайлов искал да изгради там селище с юрти и възнамерявал да купи общински имот за паркинг на комплекса.

Припомняме, че през миналата седмица шефът на НАП Румен Спецов разпореди проверка на фирмите на Ивелин Михайлов и на други хора зад партия "Величие". Той обяви, че са образувани производства по подадени сигнали за наличие на финансови схеми и измами, подадени преди предизборната кампания.

Данъчните проверяват бизнеса на Ивелин Михайлов, свързан с партия "Величие"

Данъчните проверяват бизнеса на Ивелин Михайлов, свързан с партия "Величие"

По сигнали, подадени от преди няколко месеца, няма още резултат