От името на две парламентарно представени български социалдемократически партии, едната от които член на Социалистическия Интернационал, приветстваме Вашата позиция, подкрепяща правото на работа в Обединеното кралство на гражданите на България и Румъния след приемането на нашите страни в Европейския съюз, изразена пред конгреса на TUC.

Това се казва в писмо до британския премиер Тони Блеър, изпратено от лидерите на Партия Български Социалдемократи и Политическо Движение Социалдемократи Георги Анастасов и Николай Камов.

Припомняме, преди ден британският Independent цитира изказване на Блеър, в което премиерът заявява подкрепата си за това българи и румънци да получат право на работа във Великобритания.

Възможността за работа в рамките на единния европейски трудов пазар е един от важните въпроси за българските граждани във връзка с присъединяването на България към ЕС, се казва в писмото на Камов и Анастасов.

По думите им провежданата до момента от лейбъристкото правителството политика за невъвеждане на бариери пред възможността за работа на български граждани на пазара на труда във Великобритания е добър пример за позитивен подход в изграждането на  единен европейски трудов пазар.

По този начин се влияе  положително и на качеството на живот и ръста на икономиката не само в новоприсъединяващите се  страни и във Великобритания, но и във всички други страни членки на ЕС, завършва писмото на двамата социалдемократи.