Българската банка за развитие (ББР) е голяма болка на ГЕРБ. Причината за това е, че Кирил Петков спря едни милиарди, които щяха да бъдат раздадени на 7-8 фирми, вместо да отидат за малкия и среден бизнес. Това заяви в ефира на Нова телевизия депутатът от Продължаваме промяната Настимир Ананиев.

По думите му ГЕРБ искат да изместят фокуса от важните теми - защо няма да има правителство с първия мандат, защо няма бюджет. С връщането на хартиената бюлетина ГЕРБ се опитват да променят дневния ред. Те трябва да дадат обяснение за тежкото наследство, което оставиха, категоричен бе народния представител.

Ананиев постави пак въпроса защо служебното правителство отказа да внесе бюджет и сега ще се гледа удължаването на Бюджет 2022. Той поясни, че бюджетът за 2022 г. не е адекватен за 2023 г.

По отношение на връчването на проучвателните мандати Ананиев посочи, че с първия и втория мандат е малко вероятно да се състави кабинет. Той уточни, че ключът е в третия мандат. Ако той бъде връчен на БСП няма да има кабинет, ако отиде в Български възход ще има правителство на хартиената бюлетина. За нас е важно да има редовен кабинет, който да носи отговорност, каза още Ананиев.

Настимир Ананиев: Създава се коалиция "Каскет"

Настимир Ананиев: Създава се коалиция "Каскет"

ГЕРБ искат да излязат сухи от водата и да не съставят кабинет