За да кажат "Вън на нелегалните мигранти от България", 50-ина граждани се събраха на съботен протест в София.

С издигнати български знамена, предимно млади мъже, облечени в черни дрехи, поискаха да покажат, че недоволството на столичани се е пробудило заради огромната бежанска вълна, която заля Европа и в частност страната ни.

С издигнати лозунги "Стоп на окупацията! Колониалната администрация вън и НАТО вън от България" протестиращите заявиха най-голямото си искане, а именно - бежанците да не биват допускани до страната ни, а вече дошлите да си тръгнат.

Друг плакат изобразява премиера Бойко Борисов с фес на главата, американското знаме от едната страна и послание: "Мутро, вземай си бежанците и отивай в Анкара". "Бежанците не са добре дошли", гласи друг лозунг. Протестиращите развяха и голям национален трибагреник.

Организатор на протеста е "Национална съпротива", а първоначалната точка на недоволство - мястото пред Националния дворец на културата (НДК). От там протестното шествие се отправи в посока Съдебната палата, защото протестиращите не одобряват работата на прокуратурата и я наричат "пионка и маша на Българския хелзинкски комитет". Крайна точка на протеста е сградата на Народното събрание.

Участници в шествието изрично уточниха, че те са за спазване на реда и заради това ще шестват спокойно. Въпреки това обаче протестът вдигна „на крак" полицията и служителите на реда определено бяха два пъти повече от самите протестиращи.

Националистите предявиха и други свои искания. Сред тях е оставка на правителството на Бойко Борисов, тъй като според тях то е марионетно. Протестиращите настояват и за оставка на президента Росен Плевенлиев, защото той по думите им е „недоразумение".

Освен да протестират, недоволните националисти искат и сами да се захванат със спирането на нелегалните имигранти в страната ни, като сами създават доброволчески дружини, които да пазят границата ни.

"Излизаме за пореден път, за да събудим народа и да му кажем, че в момента има огромна опасност българският народ да изчезнем като нация и да бъдем потопени от ислямското море, което настъпва към нас", обяви за News.bg Благовест Асенов от "Национална съпротива".

Той разказа, че идеята за въпросните доброволни дружини се е появила, защото очевидно държавата няма желание да се справя с проблема с бежанците и заради това е най-добре да делегира права на българите сами да отидат да пазят границата.

"Без инициатива от законодателя обаче сега и промени в законодателството няма как да стане, защото ако отидем сега, ще сме като обикновени граждани, нямаме правомощия и можем да бъдем подсъдими", уточни Асенов.