1040 са имената в телефона на Красьо Черния - някои, от които не са споменавани, съобщи в кулоарите на парламента Волен Сидеров. Той каза, че сред неспоменаваните имена е Румен Петков, който в указателя на Красьо Черния фигурирал с 3 номера.

Като друг пример Сидеров посочи Корнелия Нинова. Според него тя безспорно е общувала с Красьо Черния, също и Кирил Добрев.

По думите на лидера на Атака Добрев не може да отрича, че той самият е търсил Красьо Черния, защото номерът му в телефона на Красьо бил записан така, както когато ти се обадят.

Най-много номера в телефона на Красьо от депутатите имали ДПС, съобщи Сидеров и посочи, че например Касим Дал присъствал в телефона на Красьо с десетина номера, включително на негови близки и секретарки.

В телефона на "черничкия от Плевен" били записани Несрин Узун, Лютви Местан, Корман Исмаилов.

На второ място по присъствие в телефона на Красьо били НДСВ. Волен Сидеров посочи като примери Милен Велчев, брат му Георги Велчев, Димитър Ивановски, който се занимаваше с управлението на еврофондовете, Красимир Катев, занимавал с управлението на дълга, Гати Алджебури, Любка Качакова, Камелия Касабова,Теодора Дренска.

Групата на БСП е представена в телефона на Красьо с депутати близки до Георги Първанов, съобщи Сидеров и посочи Румен Петков, Бойко Радоев, Стоян Проданов, Радослав Илиевски, Корнелия Нинова.

Волен Сидеров заяви, че ще постави в главна прокуратура въпроса какво е направено досега по случая "Красимир Георгиев". Според него е безспорно, че съдебната система в България е полумафиотска структура.

„Във ВСС, който се състои от 25 човека, на които се обажда този 27-годишен младеж от Плевен и им казва кого да назначават", коментира Сидеров.

Красьо Черния е бил брокер на система за събиране на пари от мафиотски кръгове, с които са били подкупвани представители на ВСС за определени назначения, обясни лидерът на Атака.

Според него назначения са ставали с посредничеството на хора, подобни на Красьо Черния.

„Сега говорим за Красьо Черния, но има и други, убеден е Сидеров". Той каза, че имал информация, че със сума от 200 хиляди евро се е задействало поръчково назначение. Може би десетки стотици назначения са ставали по такъв начин, смята той.

„Окръжните прокурори и съдии се назначават от ВСС. Мисля, че повечето са назначени по този начин", каза Сидеров. Той е убеден, че доказателствата ще дойдат с операция "Чисти ръце".

Лидерът на Атака се обяви за радикални законодателни промени, които да обезглавят октопода в съдебната система.

ВСС е структура, която трябва да се преразгледа, убеден е Сидеров. Трябва да се промени законодателството за избор на съдии, настоява той.

Националистът предлага да се въведе изборност за съдиите - защо един кандидат за общински съветник се явява на избори, кандидатът за депутат - също, а съдията, който решава човешки съдби - не, добави Сидеров.

Топката е в ръцете на управляващите от ГЕРБ, а след това в РЗС, каза той. Според него не е необходимо Велико Народно събрание за да бъдат направени кардинални промени в съдебната система.