Срокът не е краят на мандата на правителството и това не е целта. Ние не можем да отлагаме повече.

Това категорично мнение изрази Пламен Моллов, председател на парламентарната група на НДСВ в студиото на БТВ.

Той обясни, че в тройната коалиция позицията на НДСВ е ясна - настояват за реформи, тъй като е крайно време България да започне процесите на промяна.
Ние не можем да отлагаме повече. Европа трябва да дойде по-бързо до гражданите", допълни Моллов, като определи това като промяна в сектора здравеопазване и доходите на населението като цяло.

Припомняме в първия ден от лятната сесия на парламента, председателят на ПГ на НДСВ изброи от трибуната поредица от неща, които трябва да бъдат преодолени, за да може държавното управление да престане да държи гражданите в постоянен страх. Списъкът започваше с организираната, уличната и битовата престъпност и свършваше с: „от това да живееш в най-бедната европейска страна, в която добрите неща се случват твърде бавно.

По думите на представителя на НДСВ това може да се постигне чрез „баланс между либерална и социална политика". Пламен Моллов направи аналог, че такава политика се води и от самата Европейска общност.

Председателят на ПГ на НДСВ посочи, че с промените в правителството се надяват да се засили динамиката на управлението. „Ние призовахме за радикални реформи", определи Моллов позицията на НДСВ на предстоящите разговори в Разлог.

Като пример Моллов посочи належащата реформа в здравеопазването, което включва и приватизация.

В НДСВ мнението е че трябва да се създаде единно звено, което да осъществява контрол върху усвояването и разходването на европейските фондове.

По думите на Моллов това трябва да бъде единен контролен орган или Изпълнителна агенция, която да обедини цялата информация и методиката на контрол от всички сектори, респективно министерства.

Гражданският договор трябва отново да се поднови, тъй като има дълбок разрив между политиците и обикновения човек, обясни депутатът и завърши: „Съвместното изживяване на ценности отново трябва да се случи"