Телефоните на ПП "Атака" са спрени заради неплатени задължения на стойност над 130 000 лв, от които над 64 000 лв. са дължими по договор за предоставяне на електронни съобщителни услуги.

В изявление от А1 опровергават твърдението на самите атакисти от вчера, че телефоните са им спрени по нареждане на американското посолство. От "Атака" вчера подчертаха, че това се случва точно в началото на предизборната кампания и то след като от партията поискаха прекратяване на воените учения на НАТО и закриване на американските военни бази у нас.

От телекома посочват освен че задълженията на ПП "Атака" са за над 130 000 лв., просточените задължения са от почти две години. "Въпреки желанието и многобройните опити от страна на А1 за намиране на решение, включително подписване на споразумение за разсрочено плащане, ПП "Атака" отказва да заплаща за ползваните услуги, което налага и прекратяването на договорните отношения".

От компанията гарантират, че решението им е продиктувано изцяло от бизнес причини и от липсата на желание от страна на ПП "Атака" за погасяване на натрупаните задължения.

А1 смята да потърси отговорност по съответния законов ред за публичните изявления и действия на ПП "Атака".

Малко след изявлението от страна на А1 от "Атака" излязоха с нова позиция. Според партията на Волен Сидеров, това е "мащабна медийна манпулация", тъй като продължава да не се отговаря на въпроса реални ли са т.нар. задължения на "Атака".

В партията били получили хиляди сигнали от частни клиенти за нелоялни практики, а сега стават свидетели и на това как "тези практики се разширяват и към партия "Атака", дори и в навечерието на парламентарни избори.