Призовавам да се спре със спекулациите, че президентът спира АМ "Хемус" и инфраструктурното развитие на страната. Това заяви самият Румен Радев пред журналисти след участието му на шестия световен конгрес на информационните агенции в НДК.

Държавният глава подчерта, че ветото, което е наложил върху промените в Закона за държавна собственост, няма нищо общо с автомагистрали, скоростни пътища, пристанища и други национални обекти. За тях има друга процедура за ускорено отчуждаване, припомни той.

Румен Радев: Намаляването на субсидиите задушава опозицията преди изборите

Румен Радев: Намаляването на субсидиите задушава опозицията преди изборите

Управляващите партии нямат нужда от субсидия

Категорично магистралите няма кой да ги спре, но новите промени дават безконтролни възможности на правителството без никакви критерии да набеждава обекти с национално значение, както си поиска, каза още президентът.

Той сподели, че е потърсен от администрацията на министерства, за да наложи вето върху промените в закона и да предпази правителството от създаващия се хаос. Радев очаква отговорно отношение към закона. Борисов преди 10 години обяви АМ "Хемус" за приоритет и колко километра се изградиха, а колко се отчуждиха, попита реторично Радев.

"Като не могат да се справят, президентът ли им е виновен?", възмути се той.

Фалшивите новини - по-разрушителни от ракетите според Радев

Фалшивите новини - по-разрушителни от ракетите според Радев

"Предоставянето на обективна информация е ценност, която свободните общества отстояват"