"Мит е, че Борисов спечели изборите за ГЕРБ. Машината направи така, че да спечели вота." Това заяви пред bTV лидерът на Движение "България за гражданите" Димитър Делчев.

Според него решаващо за крайния резултат на изборите е бил "технологичният вот" на служителите от администрацията.

"Пет евродепутати са на ГЕРБ, а един е на СДС, но е странно, че те мълчат по този въпрос", каза Делчев относно резултатите на управляващите във вота.

Делчев коментира и оставката на Цветан Цветанов. На Борисов му трябва някой като Цветанов да му събира хората в парламента.

Цветанов осигурявал мнозинството на ГЕРБ в Народното събрание, а сега с тази задача щял да се заеме Пеевски, отсече още лидерът на ДБГ.

Цветанов се оттегля от ръководството на ГЕРБ
Обновена

Цветанов се оттегля от ръководството на ГЕРБ

Оставката вече е приета от Бойко Борисов

"Решението на ЦИК за обявяването на евродепутатите е гротескно незаконно. Те не обявяват Делян Пеевски за евродепутат, а следващия. Единственото място, където господин Пеевски може да се оттегли е в европарламента след три седмици. Това е нарушение на закона", отбеляза Делчев. Той се позова като юрист на решение на Конституционния съд при аналогичен случай през 2000 година.

Те го правят, за да не загубят Пеевски и Карадайъ местата си на български депутати, защото ще се окажат в несъвместимост, убеден е Делчев.

"Не се явихме на тези избори, за да не объркаме нашите избиратели", заяви още той и допълни, че не е искал да предизвиква братоубийствена война в дясното политическо пространство.

"Демократична България" не търсили партньори, а патерица, по мнението на Делчев.

Борисов налага повече контрол в ГЕРБ

Борисов налага повече контрол в ГЕРБ

Името на Цветанов се заменя с Изпълнителната комисия