Жителите на столичния кв. "Горна баня" категорично се разграничиха от организираните от Георги Кадиев протести. В декларация до медиите те заявяват, че са крайно възмутени от грубото посегателство върху гражданите на Горна баня и опита да бъдат използвани в името на една популистка и мръсна кампания за затвърждаване на позициите на Кадиев като политик.

"Г-н Кадиев, ние не заставаме зад вашия протест, нито зад вас! Това не е протест на горнобанци, а ваш протест! Оттук насетне не сте добре дошъл в нашия квартал!", категорични са жителите на Горна баня.

Хората подчертават, че няма да допуснат някой да отнема правото им сами да решават кое е добре и кое зле за мястото, в което са израсли те, родителите и децата им. Заричат се, че няма да позволят да бъдат манипулирани.

Декларацията на жителите на кв. "Горна баня", представлявани от Инициативен комитет-Горна баня е във връзка с готвен в социалните мрежи протест с наименование "Протест против безобразията в Столична община". Проявата е обявена за четвъртък, 24 ноември, пред сградата на Столична община. В поканата се посочва, че ж.к. "Горна баня" е срещу замърсяването от неправомерно изграденото депо за строителни отпадъци в зелена площ и околната среда. Протестът е организиран от Анелия Иванова и Георги Павлов, които били непознати за Инициативния комитет-Горна баня.

В декларацията до медиите жителите на квартала отбелязват, че преди седмица същите хора са се опитали да организират протест и в Горна баня. Тогава те съпровождали Георги Кадиев. Местните жители са категорични, че няма депо за строителни отпадъци, а става въпрос за временна площадка за материали за изграждащата се в квартала дълго чакана канализация. След като строителните работи приключат, теренът щял да се разчисти.

Още тогава жителите на Горна баня обяснили на Кадиев и екипа му, че има недоразумение и никой от тях не протестира. Напротив, разбират и подкрепят действията на общината и фирмата, която изгражда канализацията, в името на по-качествен живот, след приключването на проекта.

Според жителите на квартала организирането на протест в деня, в който общинските съветници ще разглеждат доклад за отпускане на безвъзмездна помощ за изпълнение на проект за ВиК мрежа в Горна баня, е провокация и опит проектът за канализация да бъде провален.