Сигналът за нарушения в Националния дворец на културата (НДК) е подаден в ДАНС от гражданин, бивш служител на НДК. Това разкри след заседанието на комисията главният прокурор Сотир Цацаров. НДК не е сценарий, убеден е главният прокурор.

Прокуратурата проучва плащано ли е по договори за НДК
Обновена

Прокуратурата проучва плащано ли е по договори за НДК

Те са за председателството ни

Сигналът е подаден на 7 февруари. На 20 февруари родното ФБР е подало първи данни до прокуратурата. На 21 февруари сигналът е подаден на специализираното антикорупционно звено. Затова е възложена допълнителна проверка на ДАНС. Образувано е и досъдебно производство по сигнала. Оля Груева ще бъде разпитана заради твърденията й в медиите, че е сигнализирала вицепремиера Томислав Дончев за случващото се в НДК, но той не е реагирал. Цацаров поясни, че не тя е гражданинът, сигнализирал ДАНС.

Всички сключени договори от НДК ще бъдат проверени, стана ясно от думите на главния прокурор. Ако прокурорите преценят, ще разпитат и други лица. Възможно е бившият директор на НДК Мирослав Боршош да се сдобие с още обвинения по аферата НДК. Едва ли най-големият проблем на държавата е Мирослав Боршош, е мнението на Цацаров.

Най-големият проблем се нарича Бяла, не някой си Боршош, смята главният прокурор. Той изрази съболезнованията си към близките на убитото в Бяла 18-годишен младеж.

18-годишен в кома след побой в Бяла

18-годишен в кома след побой в Бяла

На излизане от дискотека тази сутрин бил бит от роми

Припомняме, преди седмица в Бяла пред дискотека бе пребит от роми 18-годишен младеж, който почина след седмица в кома. 18-годишният Александър отказал да даде цигара на група цигани и за това бил пребит.

Прокуратурата иска доживотен затвор за убиеца на 18-годишния Алекс от Бяла

Прокуратурата иска доживотен затвор за убиеца на 18-годишния Алекс от Бяла

Без право на замяна