С вицове и анализ на политическата ситуация депутатите във времената комисия за GEMCORP чакаха премиера Кирил Петков, финансовия министър Асен Василев ни енергийния министър Александър Николов да обяснят за меморандума.

Финансовият министър е минал в нелегалност, съобщи в началото на заседанието председателят на комисията Емил Георгиев. Никой не знаел къде е. Пристигнало е писмо от Кирил Петков, че е предприето действие за спиране на меморандума с GEMCORP.

От ГЕРБ поискаха да видят решението на МС за прекратяване. Беше голямо вълнение дали ще дойдете, с тези думи се обърна Емил Георгиев към енергийния министър Александър Николов, който дойде със закъснение. Той обясни, че Десислава Атанасова е поискала данни за меморандума и те са й предоставени. По думите му меморандумът е неангажиращ документ. Няма никакви задължения, според него.

Николов захапа ГЕРБ за неблагоприятния инвестиционен климат у нас. От години нямало руски инвестиции в GEMCORP. Депутатът от ГЕРБ Десислава Трифонова се поинтересува дали компанията е свързана с Путин. Това смути Емил Георгиев. Да не намесваме това име, призова той и разказа как в Истанбул се провела приятелска среща между отборите на Турция и Украйна. Публиката скандирала :"Путин, Путин".

Прекратяват меморандума с Gemcorp

Прекратяват меморандума с Gemcorp

Допълнително споразумение урежда отношенията с Gemcorp и IP3 в тази връзка

Александър Николов и Теменужка Петкова се скараха дали меморандумът е ангажиращ или неангажиращ. Те влязоха и в спор дали не са чели различни доклади на ДАНС за страните по меморандума. Който иска да ми задава, колкото си иска въпроси, нямам против, изтъкна енергийният министър. Болно му било, че при управлението на ГЕРБ инвеститорите бягали от България, но с ирония им пожела скоро да се насладим на тяхно управление.

Вие сте подписали с офшорка, ядоса се Десислава Трифонова. Александър Николов пък я обвини в клевета. Емил Георгиев се опитваше да укроти страстите. Симпатична млада дама сте, обърна се той към депутата от ГЕРБ. И енергийният министър се съгласи, че е млада и красива дама и я призова да внимава с квалификациите. Между Теменужка Петкова и депутата от ПП Венко Сабрутев дали той й е бил служител. Готов съм да си спретнем чутовен скандал независимо дали сте красива или не, кипна Емил Георгиев.

Достатъчно тъпотии чухме в този парламент в последните дни, допълни той. Ошашавих се от толкова въпроси, каза депутатът от ПГ на БСП и отказа да пита по темата енергийния министър. Изводът от споровете за Александър Николов е, че българите не харесвали успелите българи в чужбина.