С не особено желание вицепремиерът и лидер на Движение „България на гражданите” Меглена Кунева коментира трусовете в Реформаторския блок.

Когато става въпрос за управление, отчетността е най-важното нещо, посочи тя. Затова и според нея трябвало да се отчетат резултатите от едногодишното управление пред РБ и коалицията.

Попитана дали има напрежение между ДСБ и ДБГ, вицепремиерът отговори, че не била забелязала двете формации да не могат да работят съвместно.

Освен за съдържание, ние трябва да настояваме и за време, ако искаме наистина да сме победители в тази сложна битка, която водим, коментира тя.

Страната трябвало да има резултати във всички сфери. Няма никакво работно напрежение, посочи Кунева.

Попитана за оставка на Тодор Танев, тя отговори: „Изпълнителният съвет на ДБГ не е вземал такова решение”. Всяка оценка не е, за да отстрани един или друг или пък да го циментира, а за да може да накара министрите  да се съобразяват с това, за което са избрани, допълни вицепремиерът.

За оставката на Христо Иванов тя само каза, че на него трябвало да му се помогне и точно това се правело.

На въпроса на News.bg дали и на Николай Ненчев трябва да му се помогне, Кунева отговори: „Аз съм ангажирана с подкрепа на всичките си колеги”.