Не остава много дълго време на парламента, защото там няма необходимия ресурс и всичко е в ръцете на така наречения Ахмед Демир Доган. Това обяви лидерът на БЗНС Николай Ненчев по повод промените в Изборния кодекс. Той очаква много тежка политическа криза и "като че ли предсрочните избори вече изглеждат неизбежни".

Припомняме, вчера президентът Румен Радев наложи вето над Закона за изменение и допълнение на Изборния кодекс. Според него промените ни отдалечават от честен и прозрачен изборен процес, като привилегироват партийната воля над тази на избирателите. Въпреки призива му социалистите обявиха, че нямат намерение да се върнат в пленарна зала.

Бившият военен министър е привърженик на машинното гласуване и според него ветото, наложено от президента Румен Радев, има основание. Според Ненчев нужно е да бъде преразгледан Изборният кодекс.

Социолози предполагат намеса на Конституционния съд за Изборния кодекс

Социолози предполагат намеса на Конституционния съд за Изборния кодекс

Биков: ГЕРБ се съобразили с ДПС, "Воля", "Обединени патриоти" и дори БСП за кодекса

Според него лидерът на БСП Корнелия Нинова има много силен съюзник извън партията, но много тясно работещ с нея в лицето на държавния глава. По думите на Ненчев Корнелия Нинова играе "ва банк" и от тук насетне тя няма друга линия освен да предизвика предсрочни избори.

Ненчев заяви, че е притеснен от това, което се случва в българския парламент, тъй като промените няма да имат никаква ефективност, ако в Народното събрание не се прояви повече разсъдък по отношение на изборния процес и гражданските права.