Правителството показва тотална липса на разумни приоритети при измислянето и прилагането на мерките. Това заяви пред bTV деканът на Юридическия факултет на Софийския университет и бивш министър на образованието проф. Даниел Вълчев.

Той посочи, че когато университетът е бил полузатворен - с много разредени лекции, дискотеките са работели без ограничения. Когато гимназиите бяха затворени, бинго залите и казината бяха напълно отворени, напомни още Вълчев.

По негови думи, преди да се изпадне в тази сложна епидемична ситуация, е имало очаквания, че дигиталната революция и развитието на комуникациите ще намалят ролята на учителя и университетския преподавател. Според него едно от малкото хубави неща е, че сме разбрали, че човешкото общуване има своята стойност.

Фандъкова: Да не се отпускаме по празниците, за да разхлабим после мерките

Фандъкова: Да не се отпускаме по празниците, за да разхлабим после мерките

Тя подчерта, че детските градини няма да отварят

Вълчев заяви, че работата на учителя в съвременния свят е не толкова да дава информация. Според него някой трябва да задава стандартите кое е истина и кое - лъжа.

Той изрази опасение, че непредвидимостта започва да придобива "страховити размери".

Как е възможно на 21 декември да има нова група мерки, но никой да не каже какви са критериите, по които тези мерки ще се вземат", недоумява Вълчев.

Борисов препоръча празници в тесен семеен кръг
Обновена

Борисов препоръча празници в тесен семеен кръг

Премиерът притеснен, че никой не говори за излизане от кризата