Незабавно трябва да се затворят границите, да се спре притокът на бежанци и докато не се реши въпросът с тях, други да не се приемат.

Това заяви от парламентарната трибуна премиерът Бойко Борисов и обясни, че това е позицията на правителството ни по отношение на проблема с бежанците.

Темата повдигна лидерът на "БСП Лява България" Михаил Миков по време на първия за годината и за новия политически сезон блиц контрол на премиера и заместниците му.
Социалист номер 1 настоя да чуе именно от министър-председателя каква е позицията на кабинета "Борисов 2" за бежанската криза, за действията на Европа срещу нея и за Дъблинския регламент.

Борисов изпрати "Южен поток" в историята

Борисов изпрати "Южен поток" в историята

Как насила да накараме някой да докара газ?, пита премиерът

"Дъблин не работи", обяви в отговор премиерът Борисов. "Позицията ни е била винаги категорична, че не само квоти трябва да се направят, а незабавно да се затворят границите. Тези, които са влезли в Европа, тези, които ще бъдат интегрирани, тези, които бягат от смъртта, за тях - да. Другите да бъдат връщани по родните им места", разясни Борисов.

Според него обаче и квотният принцип няма да помогне.

България е незаобиколим фактор на Балканите, успокои Борисов атакистите

България е незаобиколим фактор на Балканите, успокои Борисов атакистите

"Атака" го пита за намесата на Анкара във вътрешните ни работи

"Много трудно тези маси ще бъдат интегрирани. Тези афганистански граждани са израснали в условия на войни и около тях талибани. Много е трудно да интегрираш такъв човек в една демокрация, където правата на човека и отношението му към жените и половете е различно от възпитанието на тези хора", обясни премиерът.

"Незабавно трябва да спре притокът на бежанци и докато не се реши въпросът с тях, други да не се приемат", отсече Борисов.

"Ясно е, че Дъблин не работи", се съгласи с думите на премиера Михаил Миков.