Шокирани сме от това, което се разгоря в последната седмица по повод на нас - като независими народни представители. Това заяви на брифинг в парламента независимият депутат Тодор Великов.

Той посочи, че независимите депутати били изумени от вчерашните изказвания на лидера на ДСБ Иван Костов, който алармира за данъчни престъпления и спрени проверки срещу независимите депутати.

Деветима независими "залитнали" към ГЕРБ
                                  Още...

Великов призова Костов да каже кои са тези независими депутати, срещу които са спрени прокурорски проверки. „Ние виждаме една закана от страна на Иван Костов към нас, изтъкна депутатът. Призоваваме г-н Иван Костов, ако има такива данни срещу който и да е, да излезе и да каже, настоя Тодор Великов и допълни: "Защото ако това не се докаже е една клевета."

Независимите са готови дори да заведат дело срещу Иван Костов. „Някои хора започнаха много да си изтърват нервите," коментира още депутатът, който напусна РЗС. Още през месец април, припомни той, шестима депутати направили декларация, че подкрепят българското правителство на Бойко Борисов.

По думите му партиите разпределяли недемократично субсидиите. Кои са тези лидери, карали народни представители да подписват запис на заповеди и са подписвали договори за поръчителство, попита още Великов.

Някой се опитва да изрекетира българското правителство затова, че 9 народни представители са го подкрепили, посочи още той. Според него именно в момент на финансова криза страната няма нужда от правителствена криза.

Дарин Матов, който също се отлюспи от редиците на РЗС, пък информира, че Иван Костов предлагал на трима от независимите да се присъединят към Синята Коалиция.

Депутатите се заканиха вече да обявят своята принадлежност към демократична парламентарна група, коя е тя обаче не посочиха.