Утре до края на деня напусналите ИТН ще се произнесат по мерките на бившите си колеги към управленската програма. Това стана ясно от брифинга на Радостин Василев след разговорите с БСП.

Много скептично настроени сме към диалогичността на ИТН, каза той. Познавам характера на партията, подчерта Радостин Василев. Той не изключва втори взрив, предизвикан от хората на Слави Трифонов. Василев не е поставял условие да остане министър.

Някои от напусналите ИТН нямало да подкрепят кабинет с министри на ИТН. За независимите е важно да има стабилно мнозинство, което да осъществи реформите. Те са за кандидатурата на Бойко Рашков за шеф на КПКОНПИ. Те нямали контакт с напусналата Възраждане Елена Гунчева.

Радостин Василев предупреди Нинова да не вярва на ИТН

Радостин Василев предупреди Нинова да не вярва на ИТН

Той изрази скептицизъм за диалогичността на бившата му партия

Припомняме, че назначаването на Бойко Рашков за председател на КПКОНПИ е условието на ПП да дадат подкрепата си за създаване на правителство с третия мандат. Вчера БСП и ИТН проведоха консултация, която даде сигнал, че е възможно създаването на нов кабинет. ИТН обаче продължават да настояват Кирил Петков и Асен Василев да не са част от новото правителство.