Уважаваме мнението ви като народни представители. С тези думи лидерът на БСП Корнелия Нинова посрещна на преговорите за съставяне на правителство напусналите ИТН, предвождани от министъра на младежта и спорта Радостин Василев.

Тя иска да се състави работещо правителство. Нинова им представи също така и идеите на ИТН. Търсим преди всичко съгласие за политиките, поясни Нинова. Следващите месеци няма да за лесни за България и народа, предупреди тя. Радостин Василев на свой ред каза, че вярва в сериозното намерение на БСП да състави правителство.

Той изтъкна капацитета на отцепниците да оценят какво очаква България и че хората не искат избори. Затова той и хората му ще направят усилия да има кабинет, стига да няма непреодолими различия. Радостин Василев изрази скептицизъм за диалогичността на ИТН и тяхното желание за работа. По думите му те са мижели да го докажат още след връчването на първия мандат.

Все пак той изрази надежда, че Нинова ще успее да ги обедини.

Припомняме, че вчера БСп проведоха консултации с ИТН. Обект на разговорите беше управленската програма. Двете партии изразиха надежда, че е възможен диалог и съставяне на ново правителство в рамките на този парламент.

Нинова по-обнадеждена от вчера след преговорите с ИТН

Нинова по-обнадеждена от вчера след преговорите с ИТН

Утре приключват преговорите с ДБ и отцепниците от ИТН