НФСБ заподозряха "Изправи се! Мутри вън!" във внасяне на лобистки закони.

Пред bTV Христиан Митев от партията заяви, че са сигнализирали за промени в Наказателно-процесуалния кодекс, внесени от депутати от въпросната парламентарна група, с които се връща отменената глава 26 от НПК. Тя дава възможност след провеждане на 2-годишно съдебно производство съдът да прекратява производството, като се използва изцяло и основно формално критерият за изтичането на 2 години.

Според Митев скритата цел е да се прекратят производства, свързани с данъчната и банковата система, митническия режим и други.

Той подчерта, че от НФСБ не обвиняват, а изразяват съмнения. По негови думи по-важното е да бъде съобщено на обществото и да бъдат призовани останалите представители в Народното събрание да не приемат тези поправки, защото те биха били опасни.

Митев заяви, че слабият резултат на НФСБ на изборите се дължи и на факта, че този път е нямало обединение с ВМРО. Това показвали и анализите на изборния вот.

Колегите от ВМРО решиха да се явят самостоятелно, смятайки прибързано, че резултатите от европейските избори им дават предимство пред останалите патриотични формации, отбеляза той, но увери, че отношенията между Валери Симеонов и Красимир Каракачанов не са се влошили.