Александър Дунчев постави ултиматум водачите в листите да са от Продължаваме промяната. В коалиция като нашата е нормално да се направят компромиси и някой да отстъпи. Първите две места в листите са избираем, не виждам какъв е проблема и защо той е недоволен. От ПП не подкрепяме твърденията на Дунчев за задкулисие.

Това заяви в ефира на БиТиВи Никола Минчев от Продължаваме промяната.

По думите му обединение на ПП с Демократична България е коалиция на принципите, а не на спасението. Считаме, че в тази обстановка ще получим по-добър резултат на изборите, поясни той.

Ние се борим за по-добра България, с по-добър живот и върховенство на закона. Тези, които желаят България да продължи пътя си напред, ще ни подкрепят, допълни Минчев.

Той посочи, че целта пред коалицията ПП-ДБ е първото място на предсрочните избори. Ние не бягаме от отговорността да съставим правителство. Ще направим всичко по силите си да съставим кабинет. България има нужда от редовно правителство, поясни бившият председател на НС.

Той бе категоричен, че може да има застъпване на позициите с ГЕРБ по определени теми, но за влизане в коалиция не може да става дума. Минчев посочи, че вратата за бившия коалиционен партньор БСП не е затворена, но изтъкна, че има много различия и външно и вътрешнополитически теми като изпращането на оръжия за Украйна и промените в Изборния Кодекс.

Според Никола Минчев доверие в изборния процес се гради трудно. Промените в изборния кодекс и решенията на ЦИК ще повлияят на българските избиратели, каза още той.

Петков отговори на Дунчев за листите: Никой не е над каузата

Петков отговори на Дунчев за листите: Никой не е над каузата

„Добрите сили“ с предизборен митинг пред Народния театър