Председателят на 47-то Народно събрание Никола Минчев няма притеснение от вот на недоверие от страна на опозицията евентуално за сферите Енергетика и Социална политика.

Това е една нормална част от парламентарния живот и ако бъде внесен такъв, разбира се, ще го разгледаме, уточни Минчев в отговор на въпрос на News.bg преди да вземе участие в Деветия конгрес на КНСБ.

Той увери и че не се притеснява от напускане на коалицията на някого от коалиционните партньори.

Запитан за критиките към коалицията за справяне с кризата с инфлацията и високите цени, Минчев бе категоричен, че мерките на правителството са адекватни и ще се действа бързо и законодателно, ако се налага. Бюджет 2022, който прие парламентът, е социален, но в момента, в който се прие, избухна война на територията на континента, която със сигурност се отрази негативно на всички, включително и на нас под формата на нарастваща инфлация. Това смекчи ефекта от доста социалния бюджет, който приехме, изтъкна Минчев.

Йотова: Нямаме нужда от нови избори, а от политическа стабилност

Йотова: Нямаме нужда от нови избори, а от политическа стабилност

Не вижда нищо от правителството в социалната сфера

Той не може да каже какви мерки да се очакват точно - зависи от изпълнителната власт кои ще предложи. Никола Минчев не знае около какво са се обедини и какво са се договорили коалиционните партньори за мерките за справяне с кризите.

Не се предвижда отстъпване от тол таксите, които трябва да влязат от 1 юли.

За въвеждането на еврото, Никола Минчев заяви, че на този етап не е необходимо темата да влиза в парламента. Това, което ИТН повдигнали като тема, че не било обсъдено на експертно ниво вътре в коалицията. Не мисля, че имаме проблеми с темата, смята парламентарният шеф.