Недопустимо е парламентът да бъде придатък на изпълнителната власт и да се гласуват формално вече взети решения. Ще бъдем истинска парламентарна република. Това заяви в интервю новият председател на Народното събрание Никола Минчев от партия "Продължаваме промяната".

Той е най-младият председател на парламента - на 34 години е.

От ГЕРБ не изключват и подкрепа за правителство на Кирил Петков

От ГЕРБ не изключват и подкрепа за правителство на Кирил Петков

Радомир Чолаков се надява вторият избор на българина на новото да не е грешен

Завършил 91-ва Немска езикова гимназия в София и право в Софийския университет. 10 години е работил в една от най-старите адвокатски кантори в София "Джингов, Гугински, Кючуков и Величков", започнал е работа там още като студент в V курс.

Неговият прадядо - Сирко Станчев, е бил два мандата депутат преди 9 септември 1944 г. Прадядо му е подписал декларацията за спасяване на българските евреи, осъден е на смърт от Народния съд.

Асен Василев потвърди още две предложения на ПП - Рашков и Денков

Асен Василев потвърди още две предложения на ПП - Рашков и Денков

Съдебната реформа ни спъва и за Шенген и за Еврозоната

В партия "Продължаваме промяната" Никола Минчев е поканен от Кирил Петков. Двамата се познават от около 7 години. Работили са заедно по каузи, като спасяването от презастрояване на плажа "Корал".

Според Минчев не е нужна кардинална промяна в правилника на Народното събрание, но е възможно да има известни корекции, смята новият председател на народното събрание.

Той е срещу политическото номадство в парламента, преминаването на депутати от една парламентарна група в друга, и ограничението това да се прави вероятно ще остане в правилника.

Сред приоритетите на парламента ще е закриване на специализираните съд и прокуратура.

Решението за зелен сертификат и с антитела - прибързано и популистко

Решението за зелен сертификат и с антитела - прибързано и популистко

Невъзможно било да се докаже колко антитела са достатъчни за защита на всеки човек

За Зеления сертификат Минчев обясни, че поради специфичния допуск на външни лица парламентът не се води обществено място в общоприетия смисъл и не се прилагат ограничения за обществени сгради. Това тълкуване ще го помислим задълбочено. Правилата трябва да са за всички.

По думите му е възможно да се въведе и тестване за депутатите веднъж седмично, както е за учениците. Новият председател на парламента призна, че не е мислил по казуса с депутата Делян Пеевски от ДПС и как ще се изплаща заплатата му от НС, след като е в списъка "Магнитски".