Никола Стоянов не очаква повече сериозно покачване на инфлацията. В това увери служебният министър на икономиката и индустрията в студиото на БиТиВи.

Според него обаче трябва да бъде прието определение за понятието енергийно бедни, за да се види на кои хора трябва да се окаже по-голяма помощ и за кои хора не е нужна такава.

Политическата нестабилност е основният фактор, който влияе на чуждестранните инвеститори да не инвестират у нас, посочи Стоянов, който няма статистика колко компании са се отказали заради фрагментираната нестабилна политическа обстановка в България.

Според него заради ниските цени, отстъпката от 25 стотинки на литър гориво трябва да спре.

От 400 проверки има само няколко акта при проверките на райския газ, каза още Стоянов във връзка с новата опасна субстанция сред децата и проверките, които извърши Комисия за защита на потребителите (КЗП).

Служебният министър на икономиката и индустрията увери, че България не изнася оръжия за Украйна. България изнася оръжия за много държави по света, но впоследствие къде отиват Стоянов не знае. Възможно е да изнасяме оръжие за страни, които снабдят Украйна, смята още той.

Германия изпраща нова партида оръжия на Украйна

Германия изпраща нова партида оръжия на Украйна

Най-новата германска зенитно-ракетна система IRIS-T