Премиерът Николай Денков пристигна на визита в Киев, за да изрази българската подкрепа за Украйна, две години след началото на войната.

Министър-председателят е пристигнал в Киев тази сутрин, съобщават от Министерски съвет. Неговата цел е да подчертае, че правителството ни стои твърдо на страната на справедливостта и ще продължи да отстоява независимостта, суверенитета и териториалната цялост на Украйна. България е част от усилията на Европейския съюз, НАТО и международната демократична общност в подкрепа на Украйна.

България подкрепя независимостта, суверенитета и териториалната цялост на Украйна в рамките на международно признатите ѝ граници, напомни Денков преди заминаването си. Страната ни поддържа и украинската формула за справедлив, всеобхватен и траен мир, основан на принципите на Устава на ООН и международното право, както и всички усилия за световна среща на върха за мира с възможно най-широка международна подкрепа.

В Киев премиерът е придружен от министрите на правосъдието Атанас Славов, на енергетиката - Румен Радев, на околната среда и водите - Юлиян Попов, заместник-министрите на външните работи и отбраната - Тихомир Стойчев и Станимир Георгиев, както и началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

Желязков уверява Зеленски, че помощта за Украйна ще продължи, колкото е необходимо

Желязков уверява Зеленски, че помощта за Украйна ще продължи, колкото е необходимо

Бъдещето на Украйна е в основата на европейската архитектура за сигурност и в рамките на НАТО