Личната омраза между партиите унищожава всичко. По-добре някакво правителство, отколкото никакво. Това каза пред Нова телевизия бившият министър от НДСВ Николай Василев.

Той призова партиите да се откажат от тънките си сметки. Ако България изпусне всички влакове, дори космически совалки към Еврозоната, към Шенген какво значение има какви умни неща казват политиците днес, запита икономистът. Всички партии трябва да бъдат малко по-диалогични, изтъкна Василев. Неговата най-голяма надежда е за правителство с първия мандат. Той призова да се видят в НС математическите комбинации в парламента. Вече, по думите му, е трябвало да има прозападно реформаторско правителство. В момента е важно някой с някого да си говори, за да се сглоби някакво правителство , подчерта Василев.

Бюджет 2023 г. на служебния кабинет: Дефицит 6.4%, нов дълг и без вдигане на данъци
Обновена

Бюджет 2023 г. на служебния кабинет: Дефицит 6.4%, нов дълг и без вдигане на данъци

МФ готово да съдейства на депутатите за разумни предложения за ограничаване на дефицита

Относно макрорамката на бюджета, представена от властта, той каза, че това е реалната ситуация.

Стреляме, докато в картечницата има патрони, това е бюджетната ни политика в последните години, според икономиста.

Има ли милиарди - те се опукват и попарата се оставя на следващия, каза още Николай Василев. Кабинетът казал грозната истина за бюджета и събудил политиците с бомба. Той би забранил в бюджета думите дефицит и актуализации. Аз съм против пипане на данъци, каза Василев. Според него данъците ни са добре, а трябва да се ограничат разходите.