Корнелия Нинова отвърна на предизвикателството на премиера Бойко Борисов да обяви президентската си кандидатура с друго предизвикателство.

На брифинг в парламента тя даде 48-часов срок на министър-председателя да обяви личната си кандидатура за държавен глава.

Ако го направите, веднага свиквам Национален съвет на БСП, искам номинацията на партията за моето име, ще ви дам тази битка, предизвика го червената лидерка. Ако не го направите, ще считам, че просто дуете перки и ви е страх, изтъкна Нинова. 

Тя е готова да се изправи в лична битка с Борисов, да застанат в нощта на изборите двамата в НДК един срещу друг, за да се види кой кой е.

Припомняме, че по-рано Борисов предизвика лидерите на партиите да се кандидатират за президент, като поименно спомена лидерката на БСП Корнелия Нинова и лидера на ДСБ Радан Кънев. 

ДПС доволни, че предизвикали днешните президентски „дебати“ между ГЕРБ и БСП

ДПС доволни, че предизвикали днешните президентски „дебати“ между ГЕРБ и БСП

Те са против да се водят махленски преговори за държавен глава

От  ГЕРБ веднага реагираха. Според Цвета Караянчева изказването на соцлидера било интересно. БСП са поели курс на въоръжена борба и се възпаляват  от всичко, посочи тя. Левицата, по мнението й, тичала след събитията.

Герберите имали кандидат за президент и името щяло да е ясно на есен. Кабинетът е стабилен, посочи още Цвета Караянчева.

В прерогативите на премиера било да определя състава на правителството.  Каквото и да предложи той, ние ще го подкрепим, увери тя.