Институциите прикриват геноцида в Бобов дол. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова на среща с кмета на Бобов дол Елза Величкова, с кметове на населени места от общината и местни жители.

Те връчиха на Нинова подписка срещу замърсяването на околната среда от ТЕЦ "Бобов дол". Според тях там се горят боклуци през нощта, като за целта отпадъците се смесват с въглища. Част от боклука пък се зарива в открития рудник. Именно това било причината за замърсения въздух в общината, както и за епидемията от хепатит А и множеството случаи на туберкулоза.

В Бобов дол плашат с гражданско неподчинение заради тежкотоварен трафик

В Бобов дол плашат с гражданско неподчинение заради тежкотоварен трафик

Хората се оплакват, че къщите им се рушат

Като друг проблем те посочиха превозът към ТЕЦ-а, извършван от тежкотоварни камиони, които минават през града въпреки забранителните знаци. Хората се оплакаха, че в резултат на това пътят и домовете им се рушат.

Друг проблем за жителите е и затвореният преди две години без никакъв надзор рудник "Бабино". Освен че заради закриването му над 1000 работници са останали без работа, според специалисти рудникът е опасен, защото в него се съдържа метан, който е 60 пъти над нормата.

Присъстващите изразиха подозренията си, че в схемата за прикриване на нередностите с ТЕЦ-а са депутат от ГЕРБ и областният управител, който възпрепятства всяко действие на кмета на Бобов дол за стопиране на нарушенията.

Нинова бе категорична, че щом боклукът в Бобов дол се гори безнаказано, това означава, че някой на най-високо равнище е разрешил това и го покровителства. Тя обеща, че на срещата й с главния прокурор ще постави въпроса.

Искаме обективно разследване и наказани, правителството да извърши проверка и да отнеме разрешителното за горене, заяви тя.

Нинова се среща с Иван Гешев заради кризата в Перник

Нинова се среща с Иван Гешев заради кризата в Перник

Заема се и с кампания "Дари вода за Перник"